Den gamle hytta i Espeviga har vært familien Lillebergs sommer-paradis siden 1970-tallet er revet og erstattet med en nybygget fritidsbolig med meget høy standard.

Den nye hytta, som blant annet har sedertrekledning, ligger idyllisk til på Justøya, like ved Blindleia. Her ser familien frem til herlige sommeropplevelser i tilnærmet vedlikeholdsfri hytte i årene fremover.

– Espeviga har vært familiens feriested siden 1970-tallet. Her bygde mine foreldre en enkel hytte, men med en flott nærhet til fantastiske Blindleia.

Tilnærmet vedlikeholdsfri

– Med sin enkle standard ble det med årene imidlertid et stadig større behov for vedlikehold, spesielt i dette fuktige kystklima, forteller Erlend Lilleberg.

– Fremfor å skulle bruke relativt store beløp hvert år for å gjøre oppgraderinger og holde bygningsmassen i stand, falt vi etter hvert ned på at en ny, tilnærmet vedlikeholdsfri hytte, var et riktig valg.

NYTT SOMMERPARADIS: Familiens ferieparadis fra 70-tallet ble revet og på den vakre tomta i Espeviga blir denne nye, eksklsive hytta base for kommende ferieopplevelser.

Veldig fornøyd

– De faste kostnadene har blitt vesentlig lavere, samtidig som vi nå kan nyte en hytte som innfrir selv den mest kresnes krav, når det gjelder kvalitet og standard, sier han.

– Vi har vært veldig fornøyde med Hellvik Hus, og spesielt oppfølgingen fra byggeleder Christer Rasmussen. Som en som selv driver med eiendomsutvikling, vet jeg at oppfølgingen og servicen vi fikk fra Hellvik Hus, på ingen måte er en selvfølge i bransjen, sier Lilleberg.

Spennende utfordring

Denne kommentaren gleder selvsagt byggeleder Christer Rasmussen i Hellvik Hus.

– Prosjektet i Espeviga har vært en spennende utfordring, derfor er det ekstra tilfredsstillende når kunden er fornøyd, sier han.

–Lilleberg har stillet høye krav, men har på ingen måte vært vanskelig. Kunden visste hva han ville ha og samarbeidet har vært veldig fint fordi det har vært basert på klare retningslinjer, sier han.

Veldig klar i alle valg

Den gamle hytta ble revet og eierne fikk se en tidligere spesieltegnet hytte som Hellvik Hus hadde bygget. Denne ble grunnlaget for den nye hyttedrømmen ved Blindleia.

– Kunden har vært veldig klar i alle sine valg, såvel av kledning som farger, takstein, vinduer og beslag. Dette har vært veldig bra for oss, det har aldri vært noen form for usikkerhet, sier Rasmussen, som synes det har vært gøy å jobbe med noe utenom det vanlige.

– Ikke minst kundens valg av produkter som vi normalt ikke leverer.

Sedertre-kledning

Et av disse eksklusive valgene er hyttas kledning. Sedertre er eksklusivt tremateri-ale som måtte spesialbestilles – med lang leveringstid.

– Vi har benyttet kanadisk redwood sedertre som er lett å bearbeide og ikke trenger videre vedlikehold. Sedertre er naturlig fritt for harpiks, har lite kvist og kjerneveden er naturlig motstandsdyktig mot råte og sopp. Dessuten blir sedertre etter hvert en vakker sølvgrå patina, sier Rasmussen.

ORIGINALT: Den åpne, overbygde korridoren gjennom hytta sørger for adskilt soveavdeling – og flott fjordglimt.

Perfekt harmoni

Den nye hytta i Espeviga har moderne minimalistisk interiør. Innredningen er spesialbygget og parketten var plukket ut før byggeprosessen begynte. Alt i perfekt harmoni med lys og fargevalg. En spesiell eksklusiv detalj er eikebelistningen rundt dørene inne i hytta.

Alt utvendig som ikke er treverk matcher i farge. Det gjelder vinduer, dører, beslag, takrenner og takstein. Og utearbeidene med plen og skifer var ferdig samtidig med bygget.

Én original løsning legger man merke til med en gang man ankommer hyttedrømmen ved Blindleia; den åpne, overbygde korridoren som går tvers gjennom bygget. Korridøren sørger for at bygget har en adskilt sovedel, men samtidig åpnes utsikten til fjorden allerede også fra baksiden av hytta.

EKSKLUSIV: Det nye ferieparadiset i Espeviga ligger ferdig og innbydende til sommerens gleder.

Kontakt forhandler

Her finner du oversikten over alle våre forhandlere

Gå til forhandleroversikten