Vi har bygget med glede i 70 år!

God smak og solid håndverk går aldri av moten. Det er Hellvik Hus et bevis på. Vi er nemlig en av landets aller eldste ferdighusprodusenter.

Hellvik Hus Kjededrift

Hellvik Hus-kjeden driftes av Hellvik Hus Kjededrift AS, en serviceenhet som er lokalisert på Hellvik.

Hellvik Gruppen

Hellvik Gruppen AS er et konsern med om lag 300 ansatte og en årsomsetning på omtrent 1 milliard kroner. Hellvik Gruppen AS har kontorsted på Hellvik.

Visjon og merkeløfte

I Hellvik Hus er vi opptatt av glede, trivsel og å ha det gøy på jobb. Det er viktige elementer i vår hverdag. Glede drar glede med seg, og den største gleden en kan ha er å gjøre andre glad. Vi har lidenskap for bygging, og er stolte av å få lov til å være med å skape boliger som legger rammen rundt hjemmet der folk skal bo og trives.

Vi har bygget hus og hytter i over 70 år og har lært mye opp gjennom årene. Ingen prosjekter er like, men alle skal ha den samme høye kvaliteten. Vi er ikke feilfrie, men lover å gjøre vårt ytterste for å ordne opp og ivareta deg som kunde på en best mulig måte. Vi har først lykkes når du som kunde opplever at det å bygge hus har vært en tid fylt med små og store gleder. Vår visjon og merkeløfte er derfor «Bygg med glede!».

Resultatet – boligen – skal også fylles med glede. Den oppgaven overlater vi til deg og familien din!

Vår historie

Det hele begynte i 1947, da to unge fiskere, Ingolf Helland og Hilmar Henriksen, startet Hellvik Kassafabrikk i bygda Hellvik utenfor Egersund. Mye var nedslitt og ødelagt etter krigen, og boligmangelen stor. Etter hvert som gjenreisningsarbeidet skred framover, ble det lettere å få tak i varer, og folk hadde mer penger. Den lille bedriften til Ingolf og Hilmar vokste jevnt og trutt, og skiftet etter hvert navn til Hellvik Trelast AS.

Midt på 50-tallet startet bedriften med boligbygging, tett etterfulgt av ferdighusproduksjon. Allerede i 1959 ble husene markedsført som Hellvik Hus. Sommeren 1959 sto de tre første ferdighusene klare, og folk ble invitert på visning. Begeistringen var stor: I løpet av de tre ukene utstillingen varte, kom 5000 personer innom for å se på boligene, som ble solgt for kr 50 000 inkludert tomt.

Etter hvert kom Hellvik Trelast AS opp med flere husmodeller, og bestillinger på hus rullet inn. Veksten fortsatte gjennom hele 70-tallet, men på slutten av 80-tallet møter hele byggebransjen turbulente tider. Prisene stiger, lønningene går opp og det er vanskelig å få tak i fagfolk. I denne perioden jobber Hellvik Trelast systematisk for å rasjonalisere produksjonen og redusere byggetiden. I 1991 var driftsresultatet negativt, for første gang i bedriftens historie. Men tidene snudde, og Hellvik Hus har gradvis vokst til å bli det vi er i dag – en omfattende og etterspurt bolig- og hytteleverandør som dekker hele store deler av Norge, fra Søgne i sør til Finnsnes i nord.

Vi har vært gjennom markedets opp- og nedturer og lært mye av vår mangfoldige historie. Vi vet at nøkkelen til suksess ikke bare er hus som holder høy kvalitet. Kvaliteten må også gjenspeiles i vår rolle som rådgiver og prosjektleder. Alle som velger å bygge et Hellvik Hus, skal oppleve prosessen som positiv og trygg – helt fra første møte og fram til huset står ferdig. Det er dette vi legger i mottoet vårt: Bygg med glede!

Hellvik Hus består i dag av totalt 30 forhandlere i store deler av Norge. Ønsker du en leverandør som lytter og gir råd, innfrir krav og løfter og vet veien fra boligdrøm til nøkkelferdig virkelighet, skal du velge Hellvik Hus.

Velkommen hjem!

Kontakt oss

Send forespørsel:

X

Jeg godtar lagring og behandling av mine personopplysninger som beskrevet i personvernerklæringen.

Fant du det du lette etter?

Tusen takk for din tilbakemelding

Vi setter pris på alle tilbakemeldinger, men vennligst ikke skriv inn personlig eller sensitiv informasjon i dette feltet.

Litt om deg ..