Oppbevaringsplass på hytta – smarte grep

Plass til oppbevaring og lagring er viktig på hytta. I hvert fall om du bruker hytta hele året. En god bod krever god planlegging.

Enten det er vinter, vår, sommer eller høst er vi glade i å dra på hytta. For å dra på hytta er blitt en helårsaktivitet. Her får du tips og triks hvordan du kan få bedre oppbevaringsplass på hytta.

På vinteren går vi på ski, skufler snø og drar i trekket. På våren gå vi turer, på sommeren finner vi kanskje fram sykkelen og på høsten er det fram med bærplukkeren.

Med så forskjellige årstider og så mange mulige aktiviteter gjelder det å ha god plass til alt utstyret som behøves, slik at en slipper å dra det med seg fram og tilbake til hytta. For mange blir løsningen en stor og god bod, som tar unna mesteparten av utstyret en har liggende.

Men for å få til en god bod gjelder det å ha planlagt godt fra start.

– Mange tenker at de alltids kan slenge på en bod senere, etter at hytta er bygget. Det er enklere sagt enn gjort. Ikke bare kan det bli vanskelig, det kan også bli dyrt. Min klare anbefaling er å tenke gjennom behovet for oppbevaring og bodplass fra første sekund, sier Carl Henrik Stensson, daglig leder hos Hellvik Hus Geilo.

Har dere vokst ut av hytta? Da kan det være verdt å utforske muligheten for anneks eller bygge nytt. Vi har mange flotte ferdighytter å velge mellom.

Utstyr til alle sesonger

Carl Henrik og resten av Hellvik Hus Geilo har mange års erfaring med hyttebygging i det populære Geilo-området. De vet hvor viktig det er å sikre seg god plass fra start.

– På hytta har vi typisk mye plasskrevende utstyr, som ski, sykler, akebrett, griller og snøskuffer. I tillegg bruker en gjerne hytta hele året, og da må man ha utstyr til hver sesong. Det krever mer plass enn en tror, sier Stensson.

Hos Hellvik Hus Geilo rådes alle hyttekunder til å ha både bod og garderobe som utgangspunkt når en skal ha ny hytte. Om boden er innvendig eller utvendig er ikke avgjørende, det valget kan en ta ut i fra behov.

Det gjelder å tenke kreativt med boden og gjøre den om til noe kult.

Mange velger å plassere bod utvendig grunnet utstyr som ski og sykler, eller fordi en skal bruke boden til smøring, men en bod kan like gjerne være innvendig.

Spesielt om boden bygges i kombinasjon med for eksempel ekstra inngang, garderobe og vaskerom.

– Mange synes det er dumt at boden tar mye plass når en i en hytte i utgangspunktet har lite plass, men da gjelder det å tenke kreativt med boden og gjøre den om til noe kult i stedet for noe dumt, sier boligutvikler Tomas Westerholm, som har tegnet og utviklet mange av husene og hyttene fra Hellvik Hus.

Kontakt oss

Lurer du på noe? Ta kontakt!